REDUCIRAN PROGRAM 23. MEĐUNARODNIH DANA MASLINE ZADAR 2021

Proglašenje šampiona u petak 30. travnja na Vitrenjaku

Proglašenje šampiona u petak 30. travnja na Vitrenjaku
• Pehari i medalje

23. po redu Međunarodna manifestacija Dani masline Zadar 2021. koja se trebala održati 30. travnja & 01. svibnja 2021. godine u Zadru i na otoku Pašmanu zbog pandemije korona virusa, kao i prošlogodišnja manifestacija, neće  se održati na način na koji je zamišljena od strane Organizacijskog odbora.

Zbog pandemije korona virusa održan je samo natjecateljski dio manifestacije. 

Sva ostala tradicionalna popratna događanja (humanitarni maslinarski marendin, okrugli stol na kojem se raspravlja o  stručnim temama vezanim uz maslinarstvo  i uljarstvo, prezentacije i vođene degustacije maslinovih ulja, tradicionalno natjecanje u kuhanju žgvaceta te stručni izlet) zbog trenutačne situacije na žalost nisu mogla biti organizirana.

Odlukom Organizacijskog odbora, a u skladu s preporukom kriznog stožera, u petak, 30. travnja s početkom u 12 sati na Vitrenjaku ispred JK Uskoka  dodijeliti ćemo godišnja priznanja, proglasiti šampione i po pet najboljih u kategorijama otvorenih ulja i pakovina.  Svi ostali natjecatelji također će dobiti priznanja  za kvalitetu svojih ulja.  Maslinari s područja Zadarske županije mogu ih nakon 1. svibnja osobno preuzeti  u Zavodu za javno zdravstvo Zadar, a maslinarima iz udaljenijih krajeva i inozemstva   iste će biti poslane poštom na adrese koje su naveli u svojim prijavnicama. 

Za ovogodišnju manifestaciju je prikupljeno 120 uzoraka maslinovih ulja i to: 73 uzorka iz Zadarske županije, 26 uzoraka iz Istarske županije, 9 uzoraka iz Splitsko dalmatinske županije, 5 uzoraka iz Šibensko kninske županije te 1 uzorak iz Dubrovačko neretvanske županije, 

Međunardnom karakteru manifestacije pridonijelo je 5 uzoraka maslinovih ulja iz Bosne i Hercegovine (Mostar, Ljubuški i Čapljina) te 1 maslinovo ulja iz Crne Gore (Bar).

Svim maslinarima koji su svoja maslinova ulja poslali na manifestaciju još jednom najiskrenije zahvaljujemo. 

Svojim sudjelovanjem omogućili su nam da  osim natjecateljskog karaktera, manifestacija tradicionalno ima i humanitarni karakter. 

Naime, Organizaciski odbor manifestacije je odlučio da će maslinova ulja preostala nakon kemijske i senzorske analize ove godine donirati  Domu za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru.


Poredak i rezultati u kategorijama otvorenih ulja i pakovina:

Rezultati - Otvorena ulja

Rezultati - Pakovine

 

30/04/2021