EDO MAJIĆ O DANIMA MASLINE I MASLINARSKOM MARENDINU

Svi pobjednici na Maslinarskom marendinu

Svi pobjednici na Maslinarskom marendinu
• EDO MAJIĆ - Dolazim na Maslinarski marendin

- Ne dolazim toliko zbog natjecanja koliko zbog Maslinarskog marendina, kaže poznati i višestruko nagrađivani brački maslinar i uljar Edo Majić.
On je jedan od mnogih koji i ove godine dolaze na 18. Međunarodne Dane masline Zadar 2016., koji će se u sklopu Županijskih dana održati 29. i 30. travnja u Zadru i na otoku Ugljanu. 

U programu ove sve prestižnije manifestacije je i Maslinarski marendin, gastronomska i humanitarna priredba. Sav prihod od dobrovoljnih priloga posjetitelja za konzumirana jela i pića namjenjen je Odjelu  ginekologiju OB Zadar za nabavku  Office histereoskopa - uređaja neophodnog za pregled i liječenje maternice.
- Svi koji dođu na Marendin su pobjednici, kaže Majić i dodaje: - Do sada su Zadrani bili poznati po originalnom uzorkovanju, uzimanju maslinovih ulja izravno od maslinara, korektnom ocjenjivanju i stručnim predavanjima, a odsad će i po Maslinarskom marendinu, poručuje Majić ističući humanitarni karakter ove gastronomske priredbe na kojoj će se, uz 500 porcija variva, moći kušati najbolja ekstradjevičanska ulja i sljubljivati maslinovo ulje, sir i sva bolja vina ravnokotarskih vinara.
Maslinarski marendin, u sklopu Dana masline, održat će se 29. travnja na zadarskom Forumu s početkom u 11 sati.

28/04/2016